Алиансът за алкохолно здраве във Великобритания поръча изследване на съдържанието на захар

...
Алиансът за алкохолно здраве във Великобритания поръча изследване на съдържанието на захар
Коментари Харесай

Две чаши вино могат да ни набавят дневния лимит захар

Алиансът за алкохолно здраве във Великобритания поръча проучване на наличието на захар във виното. Анализът на повече от 30 бутилки вино откри, че две чаши могат да бъдат задоволителни, с цел да се доближи целесъобразната дневна доза захар за възрастни. Независима лаборатория проучва бутилки алено, бяло, розе, плодово и пенливо вино от известни английски марки.

Нито една от бутилките не съдържаше информация за хранителната стойност на етикетите, защото понастоящем това не се изисква от закона.

Съдържанието на калории е посочено единствено на една пета от оценените от лабораторията бутилки.

Участниците в акцията приканват за смяна, с цел да бъдат по-добре осведомени пиещите вино за това какъв брой калории и какъв брой захар употребяват, съобщи DarikNews. NHS предлага на възрастните да употребяват най-много 30 г " свободни захари " дневно, което включва захарта в плодовите сокове и смутитата или захарта, добавена към храни или питиета.

Анализът демонстрира, че е допустимо да се доближи дневният предел на захарта за възрастен, като се изпият две приблизително огромни чаши от някои виновност.

Установено е също по този начин, че вината с по-ниска алкохолна концентрация са измежду тези, които съдържат най-много захар, което значи, че те не са безусловно здравословен избор, макар по-ниското си алкохолно наличие.

Проучване на YouGov, извършено измежду повече от 12 000 души предходната година, откри, че 61 % от тях упорстват за информация за калориите на етикетите на виновността, а над 50 % от интервюираните желаят да се уточни количеството захар. През 2020 година държавното управление на Обединеното кралство организира консултация по отношение на това дали калориите би трябвало да бъдат посочвани върху алкохолните питиета.

Професор сър Иън Гилмор, ръководител на Алианса за алкохолно здраве в Обединеното кралство, назова актуалните правила " неуместни ".

" Купувачите на мляко или портокалов сок, имат информация за наличието на захар и питателните стойности на етикетите ", сподели той.

" Но тази информация не се изисква, когато става въпрос за алкохол - артикул, който освен подхранва затлъстяването, само че и има необятно публикувани вреди за здравето и е обвързван със седем типа рак ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР